Data de publicació: 20 de Març de 2014

Un Metro més cultural? Sí, per què no? Funcional i cultural.

Volem estudiar aquesta mesura, també amb ajuda dels veïns i de comitès d’experts, per crear a la ciutat, al seu subsòl, la major galeria d’art de la ciutat, aprofitant les estacions de metro existents.

Existeixen nombrosos exemples de ciutats que han convertit les seves estacions de metro en obres d’art, amb artistes i arquitectes que fan que passejar per les diferents estacions esdevingui inoblidable.

Montreal, Brussel·les o Estocolm ja tenen programes semblants. Les 100 estacions de metro a Estocolm, per exemple, tenen una decoració espectacular, amb pintures murals, frescos de colors vius i brillants, escultures, formes abstractes o geomètriques i textos sobre el mur. Des de la inauguració del metro, l’any 1950, gairebé 150 artistes hi han treballat i han deixat la seva obra perfectament integrada en l’entorn, a les parets, a les portes, al paviment o a les escales.

Un altre bon exemple és Hèlsinki, que fins i tot ha canviat l’estructura de les seves estacions amb obres impressionants.

Cal baixar l’art al carrer, fent partícips als barcelonins i barcelonines.

Imprimir  ·  PDF:  Versió català


Els cometaris estan tancats.