Data de publicació: 11 de Març de 2014

1. Per a una persona de vocació de servei públic com jo, és un orgull i una gran responsabilitat ser representant del poble de Catalunya al nostre Parlament. Així ho vaig sentir i viure en els escassos dos anys en el que vaig ser-hi. Guardo un record intens i inoblidable. Servir al meu país és la meva passió.

2. Per a una persona de vocació de servei públic és, també, una satisfacció i un honor ser regidora a l’Ajuntament de la teva ciutat. I encara més, ser alcaldessa. I ser-ho de la capital de Catalunya és incomparable. Barcelona és capital: per a la nació, per a la política… i per al PSC. Tot comença aquí.

3. En aquests moments, en els que tinc l’opció de prendre l’escó després de la renúncia d’un company de llista i adversari electoral, he decidit no ocupar aquest escó.
Crec, però, que segurament la presència al Parlament de la candidata dels socialistes de Barcelona hauria estat convenient pels nostres objectius electorals i polítics, i m’hauria permès liderar, amb més força encara, la renovació del PSC, també des del grup parlamentari.

4. Però no vull cap ombra de dubte sobre la meva determinació de guanyar aquestes primàries. Ni tampoc sobre la meva dedicació present i futura. No especulo ni busco xarxes de seguretat. Tot per Barcelona. El futur és ara.

No prenc la decisió per emulació, ni per competència electoral. He dit, reiteradament, que si perdo no marxo i que seguiré. No crec que tothom pugui dir el mateix. Però si no obtingués la confiança dels ciutadans en unes urnes directes com són les de les primàries, no estaria disposada a mantenir un escó de representació al Parlament. El calendari ho precipita tot. També és una oportunitat per a la claredat. Espero donar novament, amb aquesta decisió, un missatge de compromís en la nova política.

5. Dels meus companys i adversaris polítics era, fins ara, la única que no tenia cap càrrec polític ni cobrava sou institucional. He arribat fins aquí sense aquesta cobertura ni visibilitat. Però hem demostrat que també es pot fer política i servir als teus ideals sense la presència institucional. Des de fa temps, la feina a la Universitat és la meva dedicació professional. Ara intentarem representar la força del canvi a Barcelona. Queden pocs dies per a que siguin els vots i els ciutadans els que ho clarifiquin tot. Estic confiada i molt animada. Crec que guanyarà el canvi perquè és el que vol la majoria del nostres militants, simpatitzants i votants. I molts ciutadans progressistes. Confio en ells i elles. Estic segura que a l’hora decisiva ompliran les urnes de vots.

6. Vull guanyar les primàries per compromís polític i per liderar un triple combat:
- Construir l’alternativa al govern conservador de Barcelona, fent una nova majoria política i social progressista i d’esquerres.
- Practicar una nova política, de valors i compromisos, amb una nova i exigent proposta regeneradora.
- I canviar el PSC en les seves formes, propostes i lideratges.

7. Aquestes hores he rebut moltes trucades de persones que estimo i que respecto que m’han demanat que “m’ho pensi bé”, que no “m’ho jugui tot a una carta”, que “sóc molt jove i hi ha vida després de les primàries”, i que “la política, els socialistes, Barcelona i Catalunya no es poden perdre una persona com jo”. Gràcies a tothom. Però sóc hereva dels meus valors i coherent amb les meves paraules i principis. Que les urnes parlin.

La decisió estava presa des de feia moltes setmanes. Volia, però, un espai de reflexió i argumentació serena per a explicar els meus motius. Agreixo l’interès i la paciència dels mitjans de comunicació al llarg del dia d’ahir. Espero que, a través d’ells i de les xarxes, pugui fer arribar aquestes reflexions a com més persones millor.

#HiHaAlternativa


5 Comentaris sobre “Carta oberta: Tot per Barcelona”
 1. Laia Bonet renuncia al escaño para centrarse en las primarias | AllNewsLive ESAllNewsLive ES Diu:

  [...] especulo ni busco redes de seguridad. Todo por Barcelona. El futuro es ahora”, ha dicho Bonet en una carta que ha colgado en Twitter. La dirección del PSC se ha enterado por los medios de comunicación de la [...]

 2. ElectroAitana.com | Laia Bonet renuncia al escaño que dejó Jaume Collboni Diu:

  [...] especulo ni busco redes de seguridad. Todo por Barcelona. El futuro es ahora”, ha dicho Bonet en una carta que ha colgado en Twitter. La dirección del PSC se ha enterado por los medios de comunicación de la [...]

 3. Laia Bonet renuncia a l’escó parlamentari per centrar-se en la cursa de les primàries - BTVNOTÍCIES.cat Diu:

  [...] un article que ha publicat aquest dimarts al seu blog, Laia Bonet descriu els motius que l’han portada a prendre la decisió de no ocupar [...]

 4. Paula Diu:

  Fa temps la vaig sentir en una conferència, em cau bé i crec que hauria d’aprofitar l’oportunitat per renovar el psc des de dins del grup parlamentari. Pero vostè mateixa. Si tots plegats segueixen així mai podré tornar a votar al psc.

 5. Laia Bonet | Primàries Barcelona | Scoop.it Diu:

  [...]   [...]