- Laia Bonet - http://laiabonet.cat -

Mesura 1/20: ESCÓ 42

Data de publicació: 9 de Març de 2014

Per a que la ciutadania tingui possibilitat d’explicar al plenari de l’Ajuntament les seves idees, propostes o preocupacions.

L’escó 42 és una iniciativa que volem impulsar i que sumarà un escó als actuals 41 escons del plenari de l’Ajuntament de Barcelona. D’aquesta manera, aquest nou escó podrà ser utilitzat per la ciutadania per donar a conèixer les seves problemàtiques, idees i propostes per millorar la ciutat, mentre els regidors i l’alcalde o alcaldessa escolten.

L’objectiu és fomentar la participació ciutadana i que la ciutadania pugui defensar al plenari les seves pròpies iniciatives. Vull propiciar l’esperit crític i exigent dels barcelonins i barcelonines establint mecanismes de control i vigilància sobre allò que els regidors i regidores fan o deixen de fer. Es faria a través d’una plataforma web, que permetria rebre propostes i vots.

També vull apropar l’Ajuntament i el que allà s’hi decideix a tota la ciutadania, independentment de la força o de les organitzacions que estiguin al darrera. Tots i totes hem de poder parlar amb qui hem votat i confiat. Tots i totes som Barcelona.

L’escó 42 és una iniciativa similar a la de l’escó 110 del Parlament d’Andalusia, que va ser aprovat per unanimitat a Sevilla el 2012 però que encara no s’ha posat en marxa. No vull una iniciativa que no funcioni, sinó una que sí que ho faci de veritat. En aquest sentit, em baso en la proposta de l’Associació Sentido Común Comunicación per crear una web on els ciutadans es puguin adreçar.

Vull també consensuar i acordar aquesta iniciativa amb el món associatiu, i especialment, les associacions de Veïns i les entitats que treballen per afavorir la participació democràtica. Crec que hem de potenciar totes les possibilitats per fer arribar, també, la veu directa de la ciutadania la Plenari de l’Ajuntament.


Imprès des de Laia Bonet: http://laiabonet.cat

URL del document: http://laiabonet.cat/mesura-120-esco-42/

Copyright © 2008 Laia Bonet. Tots els drets reservats.