Pregunta de a Vicepresidenta en la Sessió de control del Ple
Data de la intervenció: 6 de juny de 2012

PREGUNTA
1ª RESPOSTA JOANA ORTEGARÈPLICA LAIA BONET2ª RESPOSTA JOANA ORTEGA


PREGUNTA
Els darrers dies hem escoltat declaracions preocupants, dissonants i contradictòries sobre l’estratègia del Govern de la Generalitat en relació al Pacte Fiscal, i sobre un suposat “Pla B”.

¿Creu, senyora Vicepresidenta que les contradiccions –claríssimes- entre vostè i el President són un exemple de la coordinació política que practiquen?

RÈPLICA
Senyora Vicepresidenta,
Estic decebuda de la seva resposta. Crec que els catalans i catalanes, i aquesta Cambra, es mereix respecte. I el primer que cal respectar, en política, és la veritat.

Vostè nega que la picabaralla de declaracions entre vostè i el President, sobre l’existència d’un “Pla B” si fracassa el Pacte Fiscal, siguin una mostra de la descoordinació política del Govern.

Lamento molt la seva falta de sinceritat sobre unes declaracions que han obligat a intervenir al portaveu del Govern i al President del seu Grup Parlamentari, i que han creat tot tipus d’especulacions i notícies.

Jo penso que vostè deia la veritat l’altre dia… i tinc dubtes si la diu avui.

I només puc pensar que vostè ha comès una indiscreció greu amb les seves declaracions.
Una indiscreció deslleial amb el seu President, que només s’explica per la seva fidelitat política al seu autèntic cap: el senyor Duran i Lleida.

Senyora Vicepresidenta
Vostès no es coordinen. Vostès es vigilen. Els uns als altres. El senyor Duran i Lleida al President; el portaveu del Govern a vostè i el cap del seu grup no vigila ningú i intenta fer la viu-viu, mirant cap a un altre costat.

Però el que és cada dia més evident, és que les seves rivalitats personals, els seus equilibris interns de partit (entre CDC i UDC) i les seves visions diferenciades sobre l’estratègia del Pacte Fiscal fa que aquest Govern pateixi greus problemes de coordinació interna. I amb ell, el país.

Vostès estenen la seva desconfiança i el marcatge mutu a les institucions que governen. I un cop més les utilitzen amb fins partidaris pels seus jocs de posicions.

Però tornem-hi:
O vostè va dir la veritat l’altre dia, o la va dir el President.
Un dels dos.
O hi ha “Pla B” o no n’hi ha.
O el pacte fiscal és LA prioritat, o no ho és.

Té ara l’oportunitat d’aclarir i esvair les ombres que sobre la coordinació del Govern i sobre la veracitat de les seves paraules han planat aquests dies, com a preàmbul lamentable a la cimera de partits.

Només li queda una sortida.
Si no accepta que es tracta d’una mostra evident de descoordinació, només podrem pensar que un dels dos, o el President o vostè, s’equivoquen, per dir-ho suau.

Senyora Vicepresidenta,
No deixi en fals el seu President, encara que hagi d’acceptar que no va dir el que volia dir, o que no es va explicar prou bé. Ambdues coses són preocupants. Però és millor acceptar la descoordinació que la mentida.

Imprimir  ·  PDF:  Versió català


Els cometaris estan tancats.